És costum començar l’any plantejant-se i assumint noves metes i resolucions, relacionades amb la millora personal, canvis de comportament o l’assoliment d’objectius específics.
Per això, omplo la primera càpsula del 2024, amb alguns objectius/reptes tecnològics que em plantejo i que et convido a considerar, per millorar la productivitat, eficiència i benestar digital en l’any nou.
1. Avaluar la vida digital
Dedicaré temps a reflexionar sobre com i per a què utilitzo la tecnologia. Això inclou l’avaluació dels objectius digitals, l’ajustament d’hàbits segons les necessitats i prioritzar l’ús conscient i positiu.
Contribuiré al foment de la cultura del respecte i responsabilitat digitals, seguint i compartint consells sobre l’ús positiu de la tecnologia, amb amics i familiars.
2. Sostenibilitzar-se
Adoptaré pràctiques, eines i dispositius tecnològics més sostenibles, per contribuir a la reducció de la petjada ecològica digital.
Revisaré i cancel·laré les subscripcions de serveis digitals superflus o que infrautilitzo, per tal de reduir les despeses recurrents. Així la pujada de gener resultarà més fàcil!
3. Organitzar-se millor
Procuraré organitzar el meu entorn digital per tal que resulti inspirador i motivador. Per exemple, organitzant les aplicacions de manera eficient i optimitzant-lo per fomentar la concentració i la creativitat.
Amb l’ajuda d’eines de productivitat, milloraré la gestió de tasques i del temps. Així mateix, aprofitaré les eines de col·laboració en línia per comunicar-me i treballar més eficaçment amb altres persones.
També exploraré la possibilitat d’automatitzar tasques amb l’ajuda d’eines domòtiques i de la intel·ligència artificial per millorar l’eficiència diària.
4. Mantenir
Establiré rutines per al manteniment periòdic dels dispositius, revisant i actualitzant el sistema operatiu i les aplicacions.
També mantindré pràctiques de neteja digital, de forma periòdica: eliminant arxius innecessaris, organitzant carpetes i revisant les busties de correu electrònic per reduir la saturació digital, desinstal·lant les apps innecessàries.
Si cal, m’ajudaré de serveis d’emmagatzematge en línia i aplicacions de gestió de fitxers per administrar i accedir fàcilment als documents i arxius des de diversos dispositius.
5. Gestionar el temps de pantalla
Faré un esforç conscient per reduir el temps de pantalla. Configurant límits de temps d’ús en els dispositius o fent servir aplicacions que m’ajudin a gestionar el temps dedicat a la tecnologia o configura les notificacions per evitar distraccions innecessàries.
També procuraré programar espais i horaris de desconnexió digital, especialment abans d’anar a dormir. D’aquesta manera, també millorarà la qualitat del son i el benestar digital.
Buscaré l’equilibri amb altres activitats fora de línia, per evitar la generació de dependències i l’ús abusiu.
6. Aprendre coses noves
Aprofitaré les plataformes i els recursos d’aprenentatge en línia per adquirir noves habilitats i coneixements. Existeixen molts cursos en línia gratuïts ben diversos, des de desenvolupament personal fins a habilitats tècniques avançades.
Procuraré explorar desafiaments en línia, fòrums i comunitats en línia relacionades amb els meus interessos. Aprofitant les oportunitats d’aprenentatge i establint connexions amb altres professionals i entusiastes que promoguin una experiència en línia positiva i enriquidora.
Participaré en els esdeveniments virtuals i seminaris web, que tinc al meu abast i són del meu interès, per mantenir-me informat sobre les últimes tendències i novetats.
7. Assegurar la vida digital
Revisaré i milloraré la meua seguretat i privacitat digitals. Això exigeix l’ús i l’actualització periòdica de contrasenyes robustes i úniques, activar l’autenticació de dos factors i la instal·lació de solucions de protecció antivirus en tots els dispositius.
Faré còpia de seguretat de tota la informació que m’és important, per evitar la pèrdua de dades crítiques en cas de problemes amb els dispositius.
8 Impulsar la creativitat i el bon criteri
Dedicaré temps a desenvolupar les meues habilitats amb l’ajuda eines de creació de contingut digital, com ara els blogs, de disseny gràfic, d’edició multimèdia i la intel·ligència artificial.
M’exposaré a diverses perspectives, opinions i continguts, que representin una varietat de punts de vista per enriquir el meu criteri i l’experiència en línia.
i 9. Recollir-ho tot
Amb l’any nou, web nou! A partir d’ara, em proposo recollir, endreçar i compartir-ho tot a xerpejant.cat/capsulestic Encara està en període de desenvolupament i de proves. A poc a poc! Bon camí per l’any nou i bona quinzena!
Speak Your Mind